Hemmagjord glass

Skillnaden mellan butikköpt glass och den du gjort själv

Vid en jämförelse mellan den butikköpta glassen och hemmagjord glass framgår det att vissa märken i butik innehåller mindre äkta råvaror och mera luft. Dessutom tillsätts kemikalier i form av mjukgörande medel. Billigare glassorter kan dessutom vara utan både grädde och ägg. Det blir därför en markant viktskillnad. För en liter hemmagjord betalar du i vissa butiker för två liter pga viktskillnaden. Hos oss hittar du altt det du behöver för att göra egen glass som strutar, formar och strössel.

Att göra egen glass är ett utmärkt alternativ till att köpa glass online. Med rätt produkter och redaskap går glasstillverkningen lekande lätt och du får en glass som du kan anpassa helt efter dina egna smakpreferenser.

Den populära gräddglassen

Roligast och säkert billigast är att laga glass hemma. Du kan även stolt visa upp dina kunskaper när du bjuder dina gäster på hemmagjord glass. Den sort som lär vara mest populär av de hemmagjorda sorterna är gräddglass.

Den hemmagjorda vaniljgräddglassen är fyllig och tillagas av vaniljstång, ägg, mjölk samt socker och grädde. I form av kulor kan den kombineras med många olika desserter. Bara fantasin sätter gränsen. När det gäller just vaniljglass är grundreceptet att använda äkta grädde ihop med Bourbon vaniljstång som ger en fin mild vaniljsmak.

Använd gärna glassmaskin i hemmet

Du behöver dock inte handgripligen göra egen glass själv. Du kan få hjälp av glassmaskiner. En glassmaskin gör både sorbet och glass. Den har snurrande blad samt kylmedel för frysning av glassen. Om du skall köpa glassmaskin behöver du undersöka kvalitet och pris. Hos oss kan du snabbt hitta en mängd maskiner från ledande tillverkare på marknaden.

Även om du använder en glassmaskin är det en del att göra själv, men maskinen spelar en stor roll vid tillagningen. Du måste fortfarande skaffa dig kunskap om ingridienser och alla förberedelser för maskinen. Gör du detta rätt får du ett perfekt resultat. Du förbereder, maskinen gör jobbet, du tar hand om utformningen och du och de dina njuter av resultatet.