Senaste inläggen

Enkel och lyxig glasstårta
  • 18 Oct, 2022

I en glassmaskin kan du göra nästan alla glassrelaterade efterrätter du kan tänka dig. En av de mer klassiska är allas vår glasstårta, vilken har den stora fördelen att du kan variera den i all oändlighet. Här får du ett recept på en enkel tårta som du snabbt kan få till med hjälp av din glassmaskin, och du kan själv bestämma vilka glasstillbehör du vill servera till. Börja med att göra en mjuk glass i din glassmaskin - alltså inte en mjukglass utan en mjukare men inte riktigt färdig vanlig vaniljglass.

Glassrecept för äkta gelato
  • 18 Sep, 2022

Det är svårt att slå äkta italiensk gelato när det kommer till smakupplevelser och sinnlig njutning. Du behöver varken besöka Italien eller ens åka till en glasskiosk för att kunna njuta av gelato. Med vårt glassrecept för gelato och någon av våra glassmaskiner kan du snabbt göra egen italiensk glass. Börja med att vispa grädde och socker till en fluffig massa och koka samtidigt upp grädde och mjölk som sedan får svalna.

Glassmaskin bäst i test
  • 16 Aug, 2022

Att göra helt egen glass är varken svårt eller dyrt. Tvärtom om det enkelt och relativt billigt, samt väldigt roligt. Genom att köpa glassmaskin får du en mycket praktiskt hushållsapparat som kan laga alltifrån italiensk gelato till fräsch sorbet. När du väljer en glassmaskin bäst i test så kan du också göra mjukglass, vilket ofta blir ett uppskattat inslag på fester för både vuxna och små. Men en glassmaskin är mycket mer än ett tillbehör för festen - prova till exempel att göra en riktigt sofistikerad chokladglass med läcker ganache till.

Glass hållbarhet - hur länge håller glass i frysen?
  • 29 Jul, 2022

Visste du att glass inte håller hur länge som helst i frysen? Även om den är fryst hindrar inte det bakterier från att ta sig in efter en period. Därför är det viktigt att tänka på glass hållbarhet. Det spelar ingen roll om du köper din glass online eller i en vanlig matbutik. Det är också skillnad på en öppnad förpackning och en oöppnad. När du har öppnat en förpackning håller den i cirka sex veckor om den förvaras i frysen.

Hur gör man mjukglass?
  • 30 Nov, 2021

Många älskar mjukglass och köper det gärna när tillfälle ges men visste du att det faktiskt går att göra mjukglass hemma? Det kan vara svårt att tro men du kan köpa glass online! För att njuta av den hemma köper du en glass mix. När du vill göra glassen ställer du in förpackningen i kylskåpet hemma 24 timmar innan den ska användas. När mixen förvarats i kylen kan du ta ut den och vispa mixen tills konsistensen är precis som du vill ha den.