Enkel och lyxig glasstårta

  • 18 Oct, 2022

Desserter upplagda på fat

I en glassmaskin kan du göra nästan alla glassrelaterade efterrätter du kan tänka dig. En av de mer klassiska är allas vår glasstårta, vilken har den stora fördelen att du kan variera den i all oändlighet. Här får du ett recept på en enkel tårta som du snabbt kan få till med hjälp av din glassmaskin, och du kan själv bestämma vilka glasstillbehör du vill servera till. Börja med att göra en mjuk glass i din glassmaskin - alltså inte en mjukglass utan en mjukare men inte riktigt färdig vanlig vaniljglass.

Går sedan såhär

Vänd ner generöst med hackade jordgubbar i smeten och blanda runt ordentligt. Smaka av med fingret och tillsätt eventuellt lite vaniljsocker efter egen smak. Vänd ner glassmeten i en avlång sockerkaksform och stoppa sedan in formen i frysen. Låt den sedan stelna ordentligt, vilket bör ta mellan en halvtimme och en timme. Glasstårtan är sedan klar, och om du spolar på formen med varmt vatten så kan du vända upp den på ett fat på ett snyggt sätt. Servera den precis som den är eller gör en varm sås på jordgubbar och socker och ringla över varje uppskuren bit. Självklart fungerar också klassisk chokladsås.