Glassrecept för äkta gelato

  • 18 Sep, 2022

Gelato i olika smaker

Det är svårt att slå äkta italiensk gelato när det kommer till smakupplevelser och sinnlig njutning. Du behöver varken besöka Italien eller ens åka till en glasskiosk för att kunna njuta av gelato. Med vårt glassrecept för gelato och någon av våra glassmaskiner kan du snabbt göra egen italiensk glass. Börja med att vispa grädde och socker till en fluffig massa och koka samtidigt upp grädde och mjölk som sedan får svalna. När den svalnat blandar du äggblandningen med grädden och ställer sedan tillbaka allt på låg värme. Hetta upp det till 80 grader och rör om hela tiden.

Smaksätt och kyl gelato

Blanda ner det du vill smaksätta din gelato med under omrörning. Du kan exempelvis använda vanilj, lakrits eller hallon. Men du bestämmer så klart helt själv vilken smak din glass ska ha. När blandningen nått 80 grader ställer du allting åt sidan och låter det vila i rumstemperatur i minst två timmar ytterligare. Ännu bättre resultat får du om du ställer in det i kylen i två timmar eller längre. Sen häller du ned allting i din glassmaskin och trycker på start. När du tycker att glassen fått rätt konsistens är den klar att ätas omedelbart. Servera med en kvist mynta på.